Oeps, bijna mijn hele homepage verwijderd!

Oeps! Bijna mijn hele homepage weggehaald...

Een haakavontuur met een onverwachte wending!

Als ontwerper van amigurumi haakpatronen ben ik altijd op zoek naar manieren om mijn website te verbeteren en mijn creaties met een groter publiek te delen.

Samen met Franklin (red. Franklin Forge) was ik de website aan het doorlopen, om te kijken of er nog dingen verbeterd konden worden. Hij heeft zo zijn eigen kijk op bepaalde zaken, dus soms ga ik er in mee en soms ook niet.

 

We besloten om de nieuwe functie van mijn webhost uit te proberen, waarmee je mooie gekleurde vlakken kunt creëren. Een hele mooie manier om de super fijne reviews, die ik op mijn haakpatronen krijg, uit te lichten in een mooie gekleurde balk.

Een proeflapje vergeten!

 

Het is altijd handig, bij iets nieuws, om dit uit te proberen op een plek waar het geen kwaad kan als het fout gaat. Als jij een bepaald garen gaat uit proberen of je wilt een vest of trui haken of breien, dan zal jij vast een proeflapje haken. Gewoon om even te kijken of het aantal steken wel goed uitkomt, of hoe het garen wordt.

Ik moet wel toegeven, dat ik dat niet altijd doe, een proeflapje haken, soms wel. Komt het dan niet mooi uit, dan haal ik het weer uit! Zo heb ik dubbel lol van dezelfde bol!

 

Een verstandig mens zou dus ervoor kiezen om een gekleurd vlak eens op een andere plek op de website uit te proberen, dan op de homepage! Dat had ik dus niet gedaan.

Vol enthousiasme had ik een aantal gekleurde vlakken aan mijn homepage toegevoegd, waarop ik de reviews had geplaatst.

Uitgehaald haakwerkje

Een digitale ramp en grote paniek!

 

Samen met Franklin was ik aan het kijken of het er wel mooi uitzag.

Het zag er prachtig uit. Maar toen viel mijn oog op een storende lijn die over het scherm liep. Dat zag er niet mooi uit, “Die kan weg”, dacht ik. Ik klik erop. Wilt u dit deel verwijderen? Ja, dat wil ik! En…paniek!!

 

Een groot deel van mijn homepage was verdwenen! Alles wat onder die streep stond was weg! Teksten, afbeeldingen, alles was weg. Mijn hart bonkte in mijn keel terwijl ik besefte wat er was gebeurd. Ik had per ongeluk een essentieel onderdeel van mijn website verwijderd!

Hoe ga ik dat nu weer oplossen? Het zweet brak me uit! Franklin trok zich geluidloos terug. In zo’n situatie is het beter om me even alleen te laten…

Redding door geduld en precisie

 

Het enige dat hielp was kalm blijven en alles weer beetje voor beetje, plaatje voor plaatje, terug plaatsen aan de hand van het voorbeeld, dat ik nog open op mijn laptop had staan. En vooral vertrouwen hebben dat het allemaal weer goed komt! Het was een stressvolle klus, maar na wat gespannen momenten was alles weer zoals het hoorde!

 

Zoals je zelf kunt zien, als je naar mijn website gaat (cbscreations.nl), is mijn homepage weer als vanouds, maar nu wel met gekleurde vlakken met reviews!

 

Deze ervaring leerde me een waardevolle les: onderschat nooit het belang van een proeflapje!

Gehaakt proeflapje

Relaxen door te haken

 

Na dit spannende akkefietje was er niets meer wat ik liever wilde dan te ontspannen. Dat doe ik het beste met een haakwerkje!  Door te haken verlaag ik mijn stressniveau. Even mijn focus richten op iets leuks en niet op mijn website. Even heerlijk tot rust komen met garen en een haaknaald. Dat had ik echt even nodig!

Amigurumi’s: meer dan alleen haakwerk

 

Wist je trouwens dat het haken van amigurumi’s echt leidt tot meer afleiding en ontspanning?

Het haken van een amigurumi is net wat uitdagender dan bijvoorbeeld een omslagdoek haken met een herhalend patroon. Doordat het wat meer een uitdaging is, moet je ook meer jouw aandacht bij jouw haakwerk houden en blijft er minder ruimte in jouw hoofd over om te piekeren! Alle dagelijkse beslommeringen verdwijnen naar de achtergrond. Je kunt in volle teugen genieten van het haken!

Gehaakte rocker met gitaar

De voordelen van amigurumi's:

 

Ontspannend: Haken van amigurumi's is een meditatieve bezigheid die stress vermindert en je geest kalmeert.

Leuk voor alle niveaus: Er zijn amigurumi patronen voor beginners tot gevorderden, dus iedereen kan meedoen.

Creativiteit stimuleren: Amigurumi's bieden eindeloze mogelijkheden om je creativiteit te uiten.

Een perfect cadeau: Zelfgemaakte amigurumi's zijn unieke en persoonlijke cadeaus die altijd gewaardeerd worden.

Leerzaam: Door amigurumi's te haken, leer je nieuwe haaktechnieken en vergroot je je vaardigheden.

 

Heb jij nog meer redenen nodig om aan jouw omgeving uit te leggen waarom je aan het haken bent? Lees dan eens mijn Blog: Haken is heel gezond!

Heerlijk relaxen met een haakwerkje

Aan de slag met amigurumi's!

 

Ben je op zoek naar een gezonde en ontspannende hobby? Ga dan zeker eens aan de slag met amigurumi's! Op mijn website vind je een schat aan leuke, grappige en uitdagende amigurumi haakpatronen voor beginners en gevorderden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.